Domino kinderkleding

Je eigen hoodie ontwerpen is heel tof: enkele tips!

Geplaatst op

Een hoodie is meer dan een kledingstuk, het is een cultural icon en vertegenwoordig een bepaalde levensstijl, want deze is namelijk nauw verbonden met de straatcultuur waarvan de hiphop toch wel de meest bekende verschijningsvorm is. Een hoodie straalt echt een layback mentaliteit uit en het kledingstuk communiceert in de straatcultuur een bepaalde artisticiteit. In de hiphopcultuur staan dans (breakdancing), graffiti en tekstschrijven -voordracht centraal. De hoodie is de voor de hiphop wat voor de rock ‘n roll de lerenjas is. In deze blog nemen we de verschillende toepassingen van de hoodie met je door. Een hoodie bedrukken met je eigen ontwerp is een tof idee als je van de straatcultuur houdt (kan ook heel goed bij het sporten gedragen worden)

Lekker wendbaar

Wanneer je je bezighoud met graffiti, kunstwerken maken met spuitbussen op muren, treinen, schuttingen en eigenlijk allemaal straatobjecten (meestal is het illegaal, hetgeen ook de spanning laat oplopen en voor gratificatie zorgt). Het is fijn om lekker te kunnen bewegen en ook relatief licht gekleed te gaan als je je buiten in bochten wringt om je graffiti op soms lastige bereikbare plekken te zetten. Ook is het zaak dat je er lekker in kunt rennen als je achterna gezeten wordt door stadswachten of politieagenten 😉. Want graffiti zetten in de openbare ruimte is in veel gevallen illegaal.

Een bepaalde look

Met een hoodie weet je jezelf een bepaalde look aan. Dat is een look die past bij een bepaalde straatcultuur. In onze tijd zien we ook steeds meer andere creaties opduiken, zoals felkleurige of ronduit vloekende kleuren in kleding. Deze ontwerpen zijn gelinkt aan de trapmuziek, een soort langzame variant van hiphop met eenvoudige teksten, waarin veel herhaling en een duidelijke schatplichtigheid aan de EDM, zoals housemuziek en dance te horen is. Ondanks de invloed van de over de top flitsende designs, blijft de hoodie populair.

Zelf bedrukken hoodie

Het grappige van een hoodie zelf te bedrukken, is dat je juist gebruik kunt maken van de culturele significatie van de hoodie. Bijvoorbeeld wanneer je zelf actief bent in de hiphopscene. Een logo van je crew op een hoodie zetten zorgt voor een bepaalde look waar je gewoon mee kunt stralen op het podium. Eenheid is alles on stage. Met zo’n hoodie kom je als hiphop rapcrew goed over.

Conclusie

De hoodie is een kledingstuk met een bijzondere culturele betekenis en daarmee kun je spelen. Zeker als je een hoodie zelf laat bedrukken.

Meer ontdekken?

Op onze site leer je meer over kleding. Schoenveters zorgen echt voor een vrolijke look en stoere jongenskleding kun je zelf maken. Vind uit hoe het zit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs met tips over kinderkleding.

Contactgegevens

Via info @ dominokinderkleding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden