Domino kinderkleding

Kleding bedrukken: met deze tips behaal je het beste resultaat!

Geplaatst op

Denk je eraan om kleding te laten bedrukken? Dit is vaak in gedachten een ludiek en goed idee. Nu alleen nog in de praktijk brengen. Je straalt hiermee eenheid uit als een groep medewerkers, vrienden of teamgenoten. Kleding personaliseren met drukwerk werkt ook uitstekend voor promotiedoeleinden. Mocht je niet weten voor welk kledingstuk je moet gaan? Laat dan polo’s bedrukken. Polo’s zijn vaak unisex en geschikt voor iedereen! We helpen je met de volgende tips om het idee in je gedachten succesvol te realiseren.

Is het goed te lezen?

Allemaal leuk een logo, een stuk tekst of een afbeelding. Maar is het ook goed leesbaar? Denk goed na over de grootte van het drukwerk wat je wilt laten plaatsen op een stuk kleding. Zo voorkom je dat je straks met alleen maar onleesbare kleding zit. Maak de keuze voor een juiste lettertype en zorg ervoor dat de tekst dus van een afstand ook goed te lezen is.

Kleurencombinatie uitkiezen

De kleuren van je kleding en het drukwerk is ook heel belangrijk. De kleurkeuzes moeten elkaar ondersteunen en versterken. Een beetje smaak voor mode is dus wel gewenst. Daarnaast wil je ook niet dat de kleuren te dicht bij elkaar liggen, zo valt het drukwerk teveel weg in de kleding. Dat zou zonde zijn!

Kledingkwaliteit

Ben je van plan om de kleding regelmatig te gebruiken of eenmalig tijdens een evenement? Je kunt in dit geval rekening houden met de kwaliteit van de kledingstof. Dit is terug te zien aan het aantal gram per vierkante meter. Hoe meer gram, hoe beter de kwaliteit. Op deze manier kun je jouw budget goed instellen op de type kleding dat je wilt laten bedrukken.

Waar plaats ik het drukwerk?

Als groep diverse kledingstukken laten bedrukken is altijd een goed idee. De locatie van het drukwerk is vaak heel bepalend. Dit hangt af wat je precies wilt bereiken met de bedrukte kleding. Wil je een boodschap vertellen, je eigen bedrijf promoten of simpelweg van een afstand opvallen? Het is gebruikelijk om het logo van een bedrijf of organisatie te laten plaatsen op de linkerborst. Je beschikt dan over een zakelijke en strakke uitstraling. Wil je juist de aandacht trekken? Kies er dan voor om een grote opdruk frontaal en op de achterkant te laten plaatsen. Je kunt ook de keuze maken om meerdere kledingstukken te laten bedrukken, zoals een extra sjaal, muts of pet.

De laatste bedrukdetails

We hebben in grote lijnen de belangrijkste tips behandeld voor het uitkiezen van de beste bedrukte kleding. De volgende tips helpen je om je bestelling voor bedrukte kleding te perfectioneren.

  • Ga voor meer stijl door je kleding te laten borduren
  • Kies de juiste pasvormen voor de groep, staar je niet blind op één maat
  • Zorg dat het gewenste drukwerk kwalitatief goed is aangeleverd bij de drukkerij, met de juiste resolutie formaat.

Je bent klaar om jouw wensen te realiseren naar bedrukte kleding. Ga na of je gebruik kunt maken van een proefdruk. Zo ben je altijd verzekerd van het beste resultaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs met tips over kinderkleding.

Contactgegevens

Via info @ dominokinderkleding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden