Domino kinderkleding

Duurzame kleding kopen: hier moet je op letten

Geplaatst op

Duurzame kleding – ook wel Fairtrade kleding genoemd – wordt steeds populairder. Fairtrade staat voor eerlijke handel, wat inhoudt dat de makers van de kleding een eerlijke prijs krijgen voor hun goederen en dat hun werknemers eerlijke lonen ontvangen. Door duurzame kleding te kopen, steun jij dus werknemers in minder ontwikkelde landen door hun een eerlijk bedrag voor hun producten te geven. Een voorbeeld van een webshop waar je duurzame kleding kunt kopen is ibifreelife.nl. Tips voor het kopen van duurzame kleding vind je hieronder.

Kledingchecker

Door gebruik te maken van de online Kledingchecker, kun je eenvoudig zien of een product wel of niet milieuvriendelijk, dierenwelzijnbewust en onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Je kunt zelf aangeven wat voor jou belangrijk is en de kledingchecker laat jou weten of je het product wel of niet kan kopen.

Gebruik kleding langer

Hoe langer je met kleding doet, hoe duurzamer het is. Je hoeft dan namelijk minder nieuwe kleding te kopen. Koop je dan toch, ga dan voor tweedehands kleding. Ook dan ben je lekker duurzaam bezig.

Merk checken

Kijk of het merk waar je kleding van wilt kopen is aangesloten bij duurzame initiatieven, zoals Fair Wear Foundation. Kijk ook hoe het merk scoort op duurzaamheid via de website GoedeWaar.nl. Daar zie je hoe het merk scoort op het gebied van economische, ecologische en sociale duurzaamheid.

Staar je niet blind op ‘Made in…’

Je bent snel geneigd om naar het ‘Made in…’-label te kijken, maar dit moet je juist niet doen. Een kledingstuk komt namelijk zelden uit maar één land. Zo kan de katoen bijvoorbeeld uit Oezbekistan komen, terwijl het artikel in India samen wordt gesteld.

Lokaal geproduceerd

Hoe dichterbij een product wordt gemaakt, hoe minder het moet reizen om in Nederland te komen. Hierdoor wordt het milieu minder vervuild door transport (vrachtwagens, vliegtuigen, boten).

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs met tips over kinderkleding.

Contactgegevens

Via info @ dominokinderkleding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden