Domino kinderkleding

Alles over het huiswerk van je kind

Geplaatst op

Huiswerk is een vast deel van het onderwijs, het is soms moeilijk te geloven dat het allemaal nog nuttig is. Toch lijkt er de laatste tijd meer huiswerk te zijn, vooral voor jonge leerlingen. Negatieve effecten zoals frustratie, uitputting en gebrek aan tijd voor andere activiteiten worden vaak gekoppeld aan het maken van huiswerk. Veel ouders vinden huiswerk een constante bron van spanning. 

Het doel van huiswerk

Toch is huiswerk er niet voor niets. Huiswerkopdrachten zijn zinvol en houden verband met klassikaal leren. Huiswerk kan worden gebruikt om tijd management en organisatie bij te brengen, ervaringen te verbreden en klassikale vaardigheden te versterken. Van ouders wordt niet verwacht dat zij de rol van leraar spelen of nieuwe vaardigheden introduceren. Heeft je kind toch extra hulp nodig? Schakel dan professionele bijles in, bijvoorbeeld via studentvoorstudent.nl.

Je kind aanmoedigen

Dat het als ouder geen slim idee is om de leraar uit te hangen, kun je je kind wel aanmoedigen om huiswerk zo leuk en efficiënt mogelijk te maken. Het is belangrijk om betrokken te zijn bij het schoolleven van je kind. Je kunt je kind aanmoedigen door: 

–       Elke avond voor het slapen samen 15 minuten lezen of spelling te oefenen.

–       Vragen te stellen over het onderwerp op school. Leert je kind bijvoorbeeld over dieren, vraag tijdens het eten of je zoon of dochter er wat over kan vertellen. 

–       Belonen wanneer je kind zijn of haar huiswerk goed heeft gedaan. 

Wanneer is huiswerk te veel?

Waarschijnlijk heb je je kind wel eens horen zeggen dat het huiswerk te veel is. Maar wanneer is het echt te veel? De richtlijnen zijn om per dag niet meer dan 10 minuten per schooljaar aan je huiswerk te zitten. Dus voor iemand in groep 1 is het maximaal 10 minuten per dag. Voor iemand uit groep 4 blijf je onder de 40. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs met tips over kinderkleding.

Contactgegevens

Via info @ dominokinderkleding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden